По-благоприятният уродинамичен профил в тази позиция на тялото улеснява по-бързото и пълно изпразване на

...
По-благоприятният уродинамичен профил в тази позиция на тялото улеснява по-бързото и пълно изпразване на
Коментари Харесай

Уролог: За по-добро здраве мъжете да пикаят седнали

По-благоприятният уродинамичен профил в тази позиция на тялото улеснява по-бързото и цялостно изпразване на пикочния мехур, щади простатата
Мъжете би трябвало да пикаят седнали, тъй като е по-хигиенично и по-добре за здравето на пикочния им мехур, разкри пред британския “Телеграф ” топспециалистът доктор Джералд Колинс, урологичен хирург в болница “Александра ” в Чешър, Северозападна Англия. Мнението му съответствува с изводите от нидерландско изследване на Медицинския център на университета в Лайден. То демонстрира, че седенето има “по-благоприятен уродинамичен профил ” и улеснява по-бързото и цялостно изпразване на пикочния мехур. По този метод се удължава урологичното и полово здраве на мъжете и е част от профилактиката против проблеми с простатата. Анатомичното пояснение е, че до момента в който човек е прав, напряга мускулите в таза и гърба, само че те са изцяло отпуснати, когато се “паркираме ” върху задните си елементи.

Доклад на интернационалната компания за данни и разбори YouGov, отдаден на изследване за практиките на мъжкото уриниране в 13 страни, предизвика разгорещени разногласия по тематиката измежду мощния пол. За огромна част от мъжете има единствено един метод да се облекчат - прави. И всичко друго е занятие за женчовци и обект на подбив. Обаче трендът, наподобява, навлиза в муден кръг на преосмисляне. Например изследване в Страната на изгряващото слънце от 2020 година, извършено от “Панасоник ”, демонстрира, че 70% от мъжете в Япония към този момент пикаят седнали особено в дома. За съпоставяне - 7 година преди този момент са били 51%. (Чудите ли се какво, по дяволите, прави компанията в подобен WC план? Малко хора знаят, само че с изключение на производител на електроника компанията е огромен състезател в бизнеса с отопляеми тоалетни седалки и датчици за задействане на автоматизация в кабинките. Проучването е просто следващото, ориентирано към следене на навиците на клиентите.)

Фактът, че наблюдението е извършено по време на пандемията, изяснява ненапълно смяната. Анкета измежду участниците демонстрира, че главната причина за смяната е по-продължителното време, което мъжете прекарват вкъщи и се преценяват повече със забележките на своите съпруги за хигиената в банята. Другият фактор с принос за сядането е, че в тоалетната у дома се усещат по-комфортно, в сравнение с друго място. Още в предходни изследвания е видяно, че женените са по-склонни към седнала поза от необвързаните си връстници. Тълкуването е в две направления: вършат го под напън от дамите си или - преценяват се от почитание към условията на партньорките си. По-склонни към седяща поза са по принцип и мъжете в преклонна възраст, когато нормално към този момент имат проблем с простатата, пикочния мехур или бъбреците. За по-възрастните мъже е изключително потребно да седнат, с цел да уринират, като се има поради, че доброкачествената хиперплазия на простатата – по-известна като уголемена простата – става все по-често срещана в преклонна възраст, разясняват доста уролози.

Представата, че е по-мачовско да пикаеш изправен, обаче продължава да е водеща измежду мъжете и съгласно новото изследване на YouGov.

Най-здравословни привички имат немците - 40% казват, че сядат на тоалетната паница всякога, 22% - множеството пъти, и единствено 10% настояват, че в никакъв случай не им се случва. По отношение на местата, където мъжете “винаги ” сядат да пикаят, Австралия е на второ място с 25%, следвана от Швеция с 22%. На другия полюс са мексиканците - 36% в никакъв случай не изневеряват на “мъжествената ” поза, а 21% споделят, че го вършат от време на време или в множеството случаи. Според друго изследване безспорните традиционалисти са сингапурците - едвам 5% изневеряват на типичния мъжки табиет.

Две страни вършат изключение от разликите сред поколенията в резултатите. Като цяло старите са по-благосклонни към потреблението на тоалетната седалка. Не и в Дания и Англия Уролозите го поясняват като повишаваща се здравна просвета в по-младите генерации.

Културата на обществото се трансформира и през последните десетилетия в доста публични тоалетни в Германия има табели, предупреждаващи мъжете да не стоят, до момента в който уринират.

Разбира се, апелът не е от здравната грижа за по-бързото и цялостно изпразване на пикочния мехур, само че по този начин или другояче крайният резултат е този.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР